banner1nieuw.jpgbanner2 nieuw.jpgbanner3 nieuw.jpg

Welkom

Welkom bij Dierenkliniek Leiden – Stevenshof.

Klikt u op het menu aan de linkerkant voor meer informatie over de dierenkliniek. Uw dierenartsenpraktijk met met name werkgebied Leiden, Voorschoten, Wassenaar, Valkenburg, Oegstgeest, Leiderdorp en Katwijk.

 
   
Openingstijden

Consult uitsluitend na telefonische afspraak, van maandag t/m vrijdag van 9.00 –19.00 uur (via 071-5315512)
Afhalen medicatie en voeding of vragen aan de assistentes kan van maandag t/m vrijdag van 8.30 –19.00 uur

Ook bij spoedgevallen vragen wij u om ons eerst even te bellen,  zodat wij indien nodig ruimte voor uw dier vrij kunnen maken.


 


 

Maak hier online uw afspraak

 


 

 

Sinds december 2017 mogen wij met trots melden dat wij de certificering voor Cat Friendly Practice level Silver mogen voeren.

Dit houd onder andere in dat wij honden en katten proberen te scheiden in de wachtkamer als ze niet bij dezelfde eigenaar horen. Voor meer informatie kunt u kijken op http://catfriendlyclinic.org/


 Klantenkaart Dierenkliniek Stevenshof per 6 maart 2017 beschikbaar!

Vanaf 6 maart is het mogelijk de Dierenkliniek Stevenshof klantenkaart aan te schaffen.


U spaart punten op vertoon van uw klantenkaart op:

Consulten Gewichtscontroles
   
Vaccinaties Gebitscontroles
   
Castraties/Sterilisaties Jongedierencontrole
   
Chippen Nagels knippen
   
Gebitsbehandeling Ontwormingsmiddelen
   
Therapeutische laserbehandeling Ontvlooiingsmiddelen
   
Dieetvoeding Diverse acties
   
Onderhoudsvoeding  
   

De gespaarde punten kunt u bij voldoende punten inwisselen voor directe kassakorting, of u kunt de punten doneren aan het goede doel.

Het goede doel voor de komende maanden is Knaagdierencentrum Poelgeest.  Zie www.knaagdierencentrumpoelgeest.nl

 Therapeutische laser beschikbaar in de kliniek!! 

We zijn zeer verheugd te melden dat eindelijk het Therapeutisch Laserapparaat gearriveerd is in de kliniek. Onze medewerkers hebben cursussen gevolgd voor het gebruik van deze nieuwe behandelmethode.

De therapeutische laser is een apparaat dat ingezet wordt om zowel ontstekingsremmend als pijnverminderend werking. Soms is eenmalige behandeling nodig, soms enkele malen per week (afhankelijk van de indicatie)

Een kleine opsomming van de aandoeningen die we hiermee kunnen behandelen:

- artroseklachten en neurologische achterhandsklachten
- oorontstekingen (met name chronische)
- huidklachten
- slechte wondgenezing
- ontstekingen

De eerste laserbehandeling wordt uitgevoerd door een van de dierenartsen. Is vervolgbehandeling nodig, is dit afhankelijk van de aard van de klachten en de reactie op de behandeling bij de hiervoor bevoegde assistentes of bij de dierenarts.


Fijn om te weten is dat deze therapie een soort infrarood straling geeft en dus niet pijnlijk of gevaarlijk is voor uw dier!

Omdat deze therapie vele indicaties heeft zijn er veel aanvragen voor deze behandelmethode. Met name bij artroseklachten zetten wij deze therapie veel in. Wilt u uw dier ook laten behandelen voor een reeds bekende aandoening, laat u dat dan tijdig weten aan de assistente (zodat uw dier niet teveel wachttijd heeft en wij een plekje voor u kunnen reserveren). Wilt u uw dier laten behandelen voor een aandoening, terwijl uw dier nog niet voor die aandoening gezien is op consult bij onze dierenartsen, volgt eerst een consult bij een van onze dierenartsen.

 


 

Dentale rontgen!
De mogelijkheden van de kliniek zijn uitgebreid met een tandheelkundig röntgenapparaat. Zo kunnen wij tijdens de gebitsbehandeling bekijken of een kieswortel aangetast is, door het maken van een röntgenfoto.

 

 


 

 

Vaccinatiecheck aan de hand van titerbepalingen in het bloed

Vaccineren op maat aan de hand van bloedtiterbepalingen! In de praktijk is het inmiddels mogelijk om titerbepalingen te laten doen, of vaccinatie wel nodig is. Dit kan zinvol zijn bij dieren, die reageren op de vaccinatie of een ziekte onder de leden hebben, waardoor de weerstand minder is.

Het is in de kliniek ook mogelijk om aan de hand van bloedtiterbepalingen te bekijken of het wel nodig is om het dier te vaccineren voor bepaalde ziektes of dat het dier nog afdoende antilichamen heeft in het bloed tegen de ziektes.

 

Voor de hond worden de parvo, distemper en hepatitis titers bepaald. Voor Kennelhoest en leptospirose is helaas nog geen bepaling en is het elk jaar wel nodig om te vaccineren.
Voor de kat worden de Herpes Virus, Calicivirus en Parvovirus titers bepaald.

Na de bloedafname weten we dezelfde dag de uitslag en kunnen we op maat vaccineren, wat nodig is.
De vaccinatie wordt hier vervolgens op afgestemd.Bestel uw dierenvoer of verzorgingsproducten via onze splinternieuwe webshop


Tevens doen wij sinds kort mee met de landelijke Doc en Boof dierenwinkel voor dierenartsen:
www.docbooff.nl/?pr=8ED06157A4

 Facebook:
De praktijk is ook te vinden op facebook! Zoeken op Dierenkliniek Stevenshof.
http://www.facebook.com/DierenkliniekStevenshof.
Dagelijks wordt geprobeerd om belangrijke weetjes, mooie foto's en kijkjes in de praktijk toe te voegen. Per dag helpen onze dierenartsen enkele tientallen patienten, soms lukt het dan ook niet door de drukte een paar foto's te maken en te plaatsen. 

  Osteopathie en acupunctuur:
Fenella Doesburg, osteopathisch dierenarts, behandeld in onze praktijk dieren met osteopathie en acupunctuur!, op aanvraag Zie ook www.dierenarts-osteopaat.nl.
Meer informatie is verkrijgbaar bij onze assistentes.