banner1nieuw.jpgbanner2 nieuw.jpgbanner3 nieuw.jpg

Afscheid / Euthanasie

Helaas is soms het moment gekomen om afscheid te nemen van uw trouwe kameraad. Een moeilijke periode. Onze kliniek probeert hiervoor een rustig tijdstip te plannen, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw dier. Uw dier thuis inslapen is ook eventueel mogelijk. Informeert u bij de assistente voor de mogelijkheden.

Hoe verloopt een euthanasie?
Uw dier krijgt eerst een injectie met een verdovend middel/ slaapmiddel. Hierna zal uw dier langzaam in slaap vallen. Als uw dier geheel in slaap is, wordt een tweede injectie met een overdosis slaapmiddel toegediend via een bloedvaatje in de voorpoot. Het hartje zal daardoor stoppen. Van de tweede injectie krijgt uw dier niets mee, door de diepe slaap.

Uw dier is ingeslapen, wat nu?
Er zijn een aantal mogelijkheden:
- crematie met andere dieren (meest gekozen optie)
- crematie individueel
- begraven
- destructie (
vernietiging)

Onze praktijk werkt samen met Dierenbegraafplaats Groenendijk, gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk. Kijkt u op
http://www.dierenbegraafplaats-groenendijk.nl voor meer informatie over de mogelijkheden. Ook is er op de kliniek een folder verkrijgbaar met informatie over de verschillende mogelijkheden.

 

Vaak krijgen klinieken de vraag of een gezond dier kan worden ingeslapen. Dit wordt niet gedaan op onze praktijk. Hier staan wij niet achter.