banner1nieuw.jpgbanner2 nieuw.jpgbanner3 nieuw.jpg

Bloedonderzoek

Bloedanalyse apparatuur


Op de praktijk kan relatief veel bloedonderzoek zelf worden uitgevoerd middels een bloedanalyseapparaat en diverse 'snaptests'. Vaak kunt u op de uitslag wachten, welke binnen 30 minuten beschikbaar is. De dierenarts bespreekt de uitslag met u en zet waar nodig therapie voor uw dier in.

Onder andere voor de narcose kan een "pre-anesthetisch bloedonderzoek" gedaan worden. Dit is sterk aan te raden bij oudere dieren, die onder narcose moeten gaan. Na het bepalen van deze bloedwaardes, kan gerichtere narcose en vloeistoftherapie voor uw dier gegeven worden.

Ook een senior bloedonderzoek, om de gesteldheid van onder andere de nieren van uw dier te bekijken, is verstandig. Drinkt uw dier veel meer dan anders, valt het dier af of braakt het dier veel, laat u adviseren door onze assistentes.


Wat kunnen we voor onderzoeken in huis uitvoeren?

Wij hebben in de kliniek zelfs drie bloedanalyse apparaten staan.
Hiermee kunnen wij onder andere de bloedwaarden van nieren, lever, suiker, galzuren, rode en witte bloedcellen en schildklier bepalen. Dezelfde dag nog de uitslag van dit alles.


In de kliniek laboratorium sneltesten
Tevens voeren wij onder andere in de kliniek zelf sneltesten uit voor het vaststellen van parvo, giardia infecties, FIV/FeLV., Pro BNP en titerbepalingen/ 


De uitslag van deze testen krijgt u nog dezelfde dag.


Laboratorium


Sommige bloedonderzoeken worden door een gespecialiseerd laboratorium in Duitsland of Utrecht gedaan. Het bloed van het dier wordt daartoe ‘s nachts getransporteerd naar het laboratorium door een koerier. Vaak is de uitslag van dit ingestuurd bloedonderzoek de volgende namiddag al bekend, waarna de dierenarts contact met u opneemt om de uitslag te bespreken.