banner1nieuw.jpgbanner2 nieuw.jpgbanner3 nieuw.jpg

De dierenkliniek: een kleine rondleiding

 

Na de overname is de praktijk enigszins verbouwd. 

Buitenkant praktijk (aan het parkeerterrein)


  


Balie/ Wachtruimte
De dichte balieruimte met doorgeefluik is opengebroken tot een lichte gezellige wachtruimte en balieruimte.

 

 


Spreekkamer 1
De grote spreekkamer is verbouwd tot drie ruimtes: röntgenruimte, operatiekamer en spreekkamer. De 1e spreekkamer is voorzien van een behandeltafel, die geheel tot de grond kan zakken, zodat uw grote hond hier gemakkelijk zelf kan opstappen.
Spreekkamer 2 / Gebitsapparatuur
De oude grote wachtkamer is verbouwd tot een grote tweede spreekkamer met tandheelkundige apparatuur en echoapparatuur. De tandheelkundige apparatuur geeft onder andere de mogelijkheid om op veilige wijze de tanden van konijnen te slijpen en de kiezen bij te werken. Ook kunnen hiermee gebitsbehandelingen bij hond en kat uitgevoerd worden. Met het echoapparaat kunnen basisecho's gedaan worden, zoals drachtecho's.

 

 

 

Operatiekamer
De operatiekamer is voorzien van een zuurstofgenerator en gasnarcosesysteem, om uw dier zo veilig mogelijk onder narcose te kunnen brengen. Tevens is deze uitgebreid met extra hartbewakingsapparatuur.

 


  

Röntgenkamer
In de röntgenruimte is een digitaal röntgensysteem geplaatst. Het digitale röntgensysteem geeft de mogelijkheid om direct haarscherpe foto’s te maken.
Het beeld kan direct door de dierenarts bekeken worden op het beeldscherm.

     

Laboratorium
Het laboratorium van de praktijk is uitgebreid met bloedanalyse apparatuur en sneltesten voor bepaalde ziekten. Tevens is er een microscoop gekomen, waardoor er in de kliniek onder andere urinemonsters, ontlastingsmonsters en huidpreparaten onderzocht kunnen worden. Ook schimmelkweken kunnen vanaf heden op de praktijk zelf ingezet worden.

    

 

Opname ruimte
Soms is observatie, zuurstoftherapie of infuustherapie van uw dier nodig.

Dit vindt plaats in de opnameruimte.